Blåmusling - ernæring.

Blåmuslinger


Fokuspunkter

  • Friske blåmuslinger fra danske farvande
  • Er i sæson hele året
  • Muslinger er sammen med kål, rodfrugter og danske æbler og pærer (i sæson) den fødevaresom belaster klimaet mindst
  • Muslinger har et klimaaftryk som er 139 gange mindre end klimaaftrykket fra oksekød
  • Blåmuslinger har et lavt fedtindhold og højt proteinindhold
  • Indeholder gavnlige omega-3-fedtsyrer
  • Højt indhold af vitamin A, E og B12
  • Højt indhold af mineralerne zink, jod og selen.
  • Indeholder over dobbelt så meget jern som oksekød
  • Muslinger hører til de lyse kødtyper, som rent sundhedsmæssigt er et bedre valg end de røde kødtyper (okse–, svine–, kalve-og lammekød


Produktets særlige egenskab og anvendelse

Det særlige ved blåmuslinger er, at de er vidt udbredt i de danske farvande, er yderst klimavenlige og samtidig også en utrolig næringsrig spise. Blåmuslinger har blandt andet et højt indhold af de fedtopløselige vitaminer A- og E–vitamin, et højt indhold af mineralerne zink, jod og selen samt Omega-3 fedtsyrer....

Blåmuslinger er i sæson hele året, men som mange andre havvæsener topper de i spisekvalitet, når havene er afkølede i vinterhalvåret. (læs videre på fødevareguiden)

Ernæringsfakta Blåmusling


Mængde pr. 100g


Kalorier (kcal) 172

Fedt 4,5 g

Mættet fedt 0,9 g

Kolesterol 56 mg

Natrium 369 mg

Kalium 268 mg

Kulhydrat 7 g

Kostfibre 0 g

Protein 24 g

C-vitamin 13,6 mg

Calcium 33 mg

Jern 6,7 mg

Vitamin B60, 1 mg

Kobalamin 24 µg

Magnesium 37 mg


Blandt kilderne er: USDA

CO2e


1.Blåmuslinger er den fødevare, der udleder færrest CO2e per kg

.

  • Muslinger 0,22 CO2e pr. kg
  • Hvidkål 0,25 CO2e pr. kg
  • Hel kylling 2,22 CO2e pr. kg
  • Hakket oksekød 30,84 CO2e pr. kg
  • Laks 9,11 CO2e pr. kg


Kilde: Den Store Klimadatabase

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes

CVR-nr.:

39460238